100%NL Magazine IWR Sauna
Delen

Zó belangrijk is het om af en toe tijd te nemen voor ontspanning!

De meivakantie is weer ten einde en dat betekent dat thuis de ratrace weer begonnen is. Vroeg opstaan, kinderen naar school brengen, in de spits naar werk reizen, aan de bak op kantoor, uitgeblust thuiskomen, koken, eventueel nog even sporten en dan naar bed. En de volgende dag begint hetzelfde riedeltje weer opnieuw. We weten dat een goede nachtrust, gezond eten en voldoende beweging van belang zijn om ons drukke leven op de rit te houden. Maar wist je dat ontspanning en écht even tijd voor jezelf nemen minstens zo belangrijk zijn?

Zo oud als de weg naar Rome

Duizend jaar geleden wisten we beter dan nu dat het voor een gezond(er) en gelukkig(er) leven belangrijk is om te ontspannen. De Grieken, Romeinen en Perzen gebruikten wellness om te relaxen. Ze kwamen regelmatig in badhuizen, hamams en kuuroorden om tot rust te komen en hun lichaam te reinigen.

Wellness is dus al zo oud als de weg naar Rome, maar ergens onderweg zijn we het belang van rust en ontspanning een beetje vergeten. We maken er geen tijd meer voor. Als gevolg daarvan kampen veel Nederlanders met stress-gerelateerde klachten of zelfs een burn-out.

Toe aan een dagje wellness? Bezoek dan eens sauna.nl voor inspiratie, informatie, tips én scherpste acties bij jou in de buurt.

Veel meer prikkels

Het leven in de 21e eeuw is een stuk hectischer dan vroeger en hierdoor krijgt je brein talloze malen meer prikkels te verwerken. Als je geest te zwaar belast is, heeft dit zijn weerslag op je lichaam. Overbelasting en stress liggen vaak ten grondslag aan verschillende lichamelijke kwalen.

We leven in een gejaagde samenleving: we hebben een dagtaak aan het in de lucht houden van allerlei ballen en tegelijkertijd lijken we nergens anders meer tijd voor te hebben. Blijf je maar doordenderen? Dan kun je vaak minder genieten van de kleine dingen of kan je je constant moe en niet fit voelen.

Maak tijd voor jezelf

Tijd om hier wat aan te doen. Gun jezelf regelmatig rust om je geest te ontspannen en de batterij weer op te laden. Even niet de constante aandacht voor je smartphone, maar lekker bijkomen in een omgeving waarin je je kunt onttrekken aan de drukte van alledag.

Door meer aandacht te geven aan rust en ontspanning, voel je je vaak energieker en kun je meer genieten van het leven. Ben je benieuwd of een dagje wellness wat voor jou zou kunnen zijn? Kijk dan eens op sauna.nl, een site boordevol inspiratie, informatie en tips om een dagje te ontspannen in de sauna.

Beste acties

Sauna.nl streeft ernaar om wellness weer de aandacht te geven die het verdient. Hun missie is om de aloude kracht van wellness in ere te herstellen en onderdeel te maken van een gezond en gelukkig leven dat voor iedereen toegankelijk is. Je vindt hier de beste acties bij de mooiste wellness resorts van Nederland en België in één klik.

Kijk op nu sauna.nl voor de scherpste acties bij jou in de buurt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met sauna.nl

Delen