100pmagazine_bluemonday
Delen

Bye bye Blue Monday! Met déze tips sla jij jezelf erdoorheen!

Het is vandaag Blue Monday. Wij geven je tips om deze dag door te komen!

Met de feestdagen die net achter de rug zijn, donkere dagen, het voorjaar dat nog heel lang op zich laat wachten én een nieuwe werkweek in het verschiet, zou Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Met deze tips sla jij jezelf erdoorheen!

Luister naar je favo muziek

Kun jij wel een oppepper gebruiken? Luister dan naar je favoriete band of artiest. Muziek doet wonderen. Inspiratie nodig? Zoek dan eens op ‘happy’ in Spotify en zet een vrolijke playlist aan.

Aai je huisdier

Aai je kat of hond! Deze interactie met je huisdier kan een kalmerend effect hebben en dus stress verlagend werken. Knuffelen met je lief mag natuurlijk ook..

Kijk een leuke feel-good movie!

Wat is er nou heerlijker om even weg te dromen bij een heerlijke feel-good movie? Installer jezelf lekker in bank met je favoriete snack en drankje, verstand op nul…en geniet! Inspiratie nodig? Wat dacht je van Intouchables of Green Book? En heb je de serie Emily in Paris al gezien? En kerstfilms mogen stiekem ook nog steeds hoor…Keuze genoeg dus!

Verwen jezelf!

Dit werkt natuurlijk altijd: koop een cadeautje voor jezelf! In deze tijd van het jaar heb je nog steeds veel sales en kun je vaak voor een prikkie een te gek item scoren!

Plan een leuke trip

Plan een leuke trip, zodat je alvast iets leuks hebt om naar uit te kijken. Wellicht een gave stedentrip met een vriendin, zodat jullie heerlijk kunnen shoppen? Zo kun je alvast genieten van de voorpret!

Kook je lievelingsgerecht

Een depri dag én geen lekker gerecht? No way! Kook je favoriete gerecht óf bestel een heerlijk gerecht bij je favo restaurant. Ook al zijn dat misschien wel pannenkoeken of friet…geniet er met volle teugen van!

Fotoboek maken

Maak ein-de-lijk eens dat fotoboek van je afgelopen vakanties! Deze mooie herinneringen zullen geheid een glimlach op jouw gezicht toveren en brengen je even terug naar die mooie momenten!

Naar buiten!

Zorg dat je op deze dag niet de hele dag binnen blijft zitten. Hup, naar buiten dus! Maak bijvoorbeeld een wandelingetje tijdens je lunchpauze. Even een frisse neus zal je goed doen. En wie weet laat het zonnetje zich ook nog even zien! Of wat dacht je van een stevige strand- of boswandeling?

Dankbaarheid

Zie je het allemaal echt even niet meer zitten? Wat goed werkt is om voor jezelf op te schrijven waar jij in je leven allemaal dankbaar voor bent! Schrijf ook eens op waar je allemaal tevreden over bent. Zet dit regelmatig eens op een rijtje voor jezelf en benoem de positieve dingen in je leven. Je zult je beter gaan voelen over jezelf én over je leven!

Doe iets goeds voor iemand anders

Een mooie afsluiter van dit rijtje. Doe eens iets goeds voor een ander. Het zal de ander maar óók jezelf een geluksmomentje bezorgen! Inspiratie nodig? Komt ie:

  • Lach eens naar een voorbijganger in het verkeer.
  • Bied aan om voor je oude buurvrouw haar boodschappen te halen.
  • Zie je dat je collega het erg druk heeft? Bied je hulp dan aan.
  • Houd de deur voor iemand open.
  • Ga staan voor iemand in het openbaar vervoer die moeilijk ter been is.
  • Geef iemand een complimentje.
Delen