100%NL Magazine schoonmaken allsafe

Deze fout maken de meeste mensen tijdens de grote schoonmaak!

Heb jij ook zo'n last van de najaars opruimkriebels en kan je niet wachten om aan de grote schoonmaak te beginnen? Lees dan eerst even dit artikel voor je de handen uit de mouwen steekt.

De meest gemaakte fout

Twee keer per jaar krijgen we het massaal op onze heupen en willen we onze woning van boven naar beneden schoonmaken. Tijd voor de grote schoonmaak!

Nu de zomer officieel achter ons ligt, de koudere maanden zijn intrede doen en we dus vaker thuis te vinden zijn is het tijd voor de grote najaars schoonmaak. Deze opruimwoede komt niet zomaar. Er gaat heel wat aan vooraf… Een huis vol met stof en spullen, geen overzicht en geen ruimte.

Als we dan eenmaal op dat punt aankomen om een grote schoonmaak te houden kan je het maar beter in één keer goed doen. Veel mensen gaan als een kip zonder kop aan de slag. En juist dát is de meest gemaakte fout tijdens de grote schoonmaak. Hoe het wel moet? Wij geven je tips!

Hoe het wel moet

Tip 1: Maak een plan

Een goede voorbereiding is het halve werk. Plan een weekend vrij en vraag hulp van je beste vriend(in), partner of gezin. Samen krijg je veel meer gedaan. Bepaal dan welke kamers je wil aanpakken en in welke volgorde. Werk altijd van boven naar beneden, zo hou je overzicht.

Tip 2: Maak ruimte

Haal alles uit de kamer of verplaats je meubels naar één kant. Zo kan je overal goed bij met het schoonmaken. Vervang alle lampen door led verlichting en zorg dat je genoeg mooie kaarsen in huis haalt. Wel zo duurzaam en enorm gezellig.

Tip 3: Maak een keuze

Kijk eens goed naar je spullen: heb je nu echt alles élke dag en binnen handbereik nodig? We houden graag onze spullen dicht bij ons, maar je kerstdecoratie, wintersportuitrusting of supboard gebruik je slechts enkele weken per jaar. Berg ze op in een voordelige externe opslagruimte en zie deze als een slimme extra kast, zolder of garage!

ALLSAFE Mini Opslag

Bij ALLSAFE Mini Opslag huur je al je eigen ruimte vanaf 1m3. Handig, voor als je tijdelijk je spullen wilt opbergen, of juist voor een langere tijd. Kijk op www.allsafe.nl/ruimerleven voor onze speciale actie: tot 3 maanden gratis opslag + gratis transport + SAVOR geurstokjes cadeau!

100%NL Magazine Allsafe

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ALLSAFE