100%NL Magazine Henk

Met deze bijzondere inzending won fanatieke visser Henk de hoofdprijs

De winacties op Social media vliegen je tegenwoordig om de oren. Reizen naar onbewoonde eilanden, culinaire belevenissen, smartwatches en pindakaas-pakketten. Er valt van alles te winnen en je hoeft er vaak niet heel veel voor te doen. Visser Henk maakte er echter wél werk van en werd daardoor direct verkozen tot winnaar van de winactie van 100%NL Magazine.

Bijzondere inzending

Via de WIN-pagina op de website van 100%NL Magazine ontvangt de online redactie dagelijks honderden inzendingen voor de meest uiteenlopende winacties. Voor één winactie kreeg de redactie wel een heel bijzondere inzending binnen.

Pindabaas

Om kans te maken op een Pindakaas-pakket van de Pindakaaswinkel zou de inzender een echte Pindabaas moeten zijn.
Wat zat er allemaal in het pakket?

  • de kerstspecial pindakaas
  • een cadeau-pakket met 10 verschillende smaken
  • een set van de pindakousen
  • een pindamuts

Om mee te doen aan de Pindakaas-pakket-winactie van 100%NL Magazine hoefden de inzenders alleen hun gegevens achter te laten. Henk nam deze opdracht uiterst serieus en greep zijn kans.

Visser Henk

‘Al vanaf mijn jeugd ben ik een verwoed visser. Ben lid van 2 hengelverenigingen. Een in mijn woonplaats Luyksgestel en 1 in het Belgische Lommel. Ik woon vrijwel op de grens van Nederland/België, vandaar. Soms ga ik vissen in onze plaatselijke visvijver “Ons Vermaak” en ook regelmatig bij de visclub in Lommel, maar dan wel in het Albertkanaal. Ik ben erg fanatiek al zeg ik het zelf en vang best veel vis en in viswedstrijden zit ik bijna altijd bij de 10 veelvangers. Ik vis soms met maden, soms met hennep, soms met kleine pieren, soms met verse-vaas maar nooit met in de hengelwinkel gekocht aas. Ik maak altijd zelf mijn lokaas, niet omdat dat goedkoper is maar vooral omdat ik dan weet wat er precies inzit. Uit ervaring door de jaren heen maak ik regelmatig diverse samenstellingen, blijf experimenteren. Dan neem ik een half fijngemaakt brood dat ik mix met eiwithoudend meel, dooiers van een paar eieren, maizena, kokosmeel, sojasaus, gesmolten oude kaas en een vleugje, soms een vleug, pindakaas. Dit alles kneed ik tot een grote aasbal. Voordat ik mijn hengel inwerp heb ik al enige ballen aas ingeworpen vanaf mijn visstek.’

Het geheim

‘Regelmatig krijg ik bezoek van nieuwsgierige medevissers die mij mijn visaasgeheim willen ontfutselen. Als ze vragen wat er zoal in mijn lokvoer zit steek ik mijn hand op met daarin een pot pindakaas. Dat is ook voor mijn gesmeerde boterhammen met pindakaas. Dikwijls hilariteit maar het is zoals het is. Voor mijn Belgische visvrienden ben ik al jaren lang de Pindabaas evenals voor mijn viskornuiten in Luyksgestel. Als de Belgen vragen ‘awel zulle, hoe goat het, willen ze ‘n bietje bijten’? steek ik ook hier mijn pot pindakaas in de hoogte en zeg vermakelijk “ik mag niet mopperen” Krijg als antwoord steevast een vette knipoog.’

Misverstand?

‘Om misverstanden te voorkomen, dit is gèèn visserslatijn maar pure werkelijkheid.’

Hoofdprijs

Om deze inzending kon de redactie niet heen. Henk werd direct tot winnaar verkozen. Naast Henk maakte 100%NL Magazine nog een aantal winnaars blij. Deze winnaars werden lukraak gekozen vanuit de grote stapel standaard reacties: ‘Omdat ik het al 20 jaar op mijn brood heb’ of ‘Omdat mijn kleinkind het zo lekker vindt’.