Zoveel calorieën zitten er in (chocolade)kruidnoten!

Zoveel calorieën zitten er in (chocolade)kruidnoten!

Vanaf half september zijn de kruidnoten in veel winkels weer te vinden. Met witte-, pure-, of melkchocolade eromheen. Maar ook de ‘originele’ versie zonder iets eromheen. Allemaal even lekker, maar misschien niet zo heel gezond. Of valt dat toch wel mee?

Hier op de redactie eten we ze het liefst al vanaf het eerste moment dat ze weer in de winkels liggen. Waarschijnlijk gaan er op jaarbasis echt wel wat kilo’s kruidnoten doorheen en stiekem voelt iedereen zich daar altijd een beetje schuldig over. Want dan zitten we ’s middags braaf aan een salade voor de lunch en dan eten we ’s middags met z’n allen zo een bakje kruidnoten leeg… Hoe slecht is dat nou echt?

 

Aantal calorieën in chocoladekruidnoten

In een zakje (200 gram) chocoladekruidnoten zitten gemiddeld 970 calorieën. Dat komt neer op ongeveer 121 calorieën per handje* chocoladekruidnoten

* 12-13 chocoladekruidnoten

 

Aantal calorieën in ‘originele’ kruidnoten

In een zakje (200 gram) kruidnoten zitten gemiddeld 880 calorieën. Wanneer je van deze lekkernij een handje* eet, komt dit neer op ongeveer 110 calorieën.

* 16-17 kruidnoten

 

Ter vergelijking

Zeggen calorieën je niet zo heel veel? Ter vergelijking hebben we ook direct wat andere eindejaar lekkernijen voor je opgezocht. In één speculaasje zitten gemiddeld 33 calorieën, in een stuk banket zo’n 113, in een schuimpje ongeveer 10 en in een stukje marsepein 105 en calorieën.

Dus waarschijnlijk geldt hier ook weer; genieten mag, maar wel met mate (als je met kerst je jurkje nog wilt passen ;-))

Bron: Bolletje, Voedingscentrum