Algemeen

Anti Pest Club op NPO Zapp

Na de succesvolle eerste serie van de ‘Anti Pest Club’ zet presentatrice Anne-Mar Zwart zich dit najaar opnieuw in om pesten in de klas te stoppen. Het EO-programma, dat eerder dit jaar werd bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma, brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

De nadruk ligt niet op de pesters, maar op de grote groep kinderen die toekijkt. Anne-Mar: “We spreken iedereen in de groep aan, want ze moeten samen in actie komen.” Het programma gaat ervan uit dat iedere leerling een bijzondere rol in de klas vervult. “Daarom dagen we iedereen uit om zijn verantwoordelijkheid te nemen. De klas beseft vaak niet dat juist zij een einde aan het pesten kunnen maken door de pesters aan te spreken en voor hun gepeste klasgenoot op te komen.”


Tijdens de landelijke Week Tegen Pesten kun je Anti Pest Club dagelijks bekijken. Het wordt uitgezonden tot en met 23 september op NPO Zapp om 19:20 uur.


Gewoon het leukste blad van Nederland