Algemeen

Dochters van zeurende moeders worden succesvoller

Moeder zijn is een flinke klus. Vooral wanneer je kinderen in hun puberteit zitten, heb je het gevoel alsof je af en toe politieagent bent en dat je de hele dag loopt te 'zeuren'. Maar het is allemaal niet voor niks, want uit onderzoek blijkt dat dochters van zeurende moeders succesvoller worden. 

Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Essex in de periode 2004-2010. 15.500 meisjes van 13 en 14 jaar in het Verenigd Koninkrijk werden onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat het stellen van hoge standaarden leidde tot minder tienerzwangerschappen in deze jonge leeftijd. Wat als gevolg had dat de kans groter was dat zij hun diploma behaalden en na de middelbare school konden doorstuderen. Wat als tienermoeder natuurlijk een stuk lastiger is. 

Ondanks dat de tieners de aanbevelingen van hun ouders op alle manieren proberen te vermijden, lukt het de ouders toch om de keuzes te beïnvloeden, ook al vinden de tieners de keuzes erg persoonlijk. De ouder die het meest toegewijd is aan de dochter heeft de meeste invloed. Meestal is dat de moeder. Dus moeders, blijf maar lekker zeuren tegen je dochter, want uiteindelijk wordt ze er positief door beïnvloed. ;-)

Bron: Eat Smakelijk


Gewoon het leukste blad van Nederland