Algemeen

En geef eens een complimentje!

Het is internationale Doe Vriendelijk Dag. De dag waarop je nét even wat aardiger doet tegen de mensen om je heen. Met deze 5 tips tover jij vandaag een lach op het gezicht van een ieder om je heen. Waar wacht je nog op?!

1. Groeten

Zwaai eventjes naar die lieve oude buurvrouw verderop in de straat. En wat dacht je van die meneer die iedere ochtend en avond zijn hondje uitlaat? Steek je hand op, knik even en tover een lach op zijn gezicht. Zwaai naar de postbode en geef de cassière in de plaatselijke Super eens een complimentje.

2. Help een handje

Zijn de vuilcontainers geleegd? Als je die van jezelf haalt, pak dan met je andere hand die van de buur en zet 'm weer netjes in de voortuin. Kleine moeite, groot gebaar. En als iemand jou de weg vraagt, doe je natuurlijk niet alsof je 'm niet verstaat, maar help je 'm natuurlijk zo goed als je kunt! En komt vaders, moeders, broers, of zus thuis met een zware boodschappentas? Biedt dan aan om vanavond voor het avondeten te zorgen. Daardoor zal het maaltje nóg lekkerder gaan smaken.

3. Aandacht

Ben je al weer veels te lang niet bij opa en oma op visite geweest? Pak Rummikub van zolder en verras ze eens met een spontaan bezoekje. En wat dacht je van die vriendin die is verhuisd naar een andere stad? Stap in de trein of de auto en verras haar met een bosje verse tulpen. Even je gezicht laten zien doet een mens goed en hoe hoe vaak doe je dat eigenlijk?

4. Koekje van eigen deeg

Verras je lieve collega's op kantoor eens met een vers gebakken appeltaart, of breng wat knapperige koekjes naar de sportvereniging in de buurt. Wie wordt daar nou niet blij van?

5. Complimentjes

Like die ene profielfoto van je vriendin, of laat een leuke reactie achter op Facebook bij die update van je oud-tante. En wat dacht je van een positieve recensie van dat restaurantje waar je laatst de lekkerste tiramisu ooit hebt gegeten? Juist, duik in je virtuele pen en geef eens complimentjes weg.

 

Wil je op de hoogte blijven van nog meer leuke tips en nieuwtjes? Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!


Gewoon het leukste blad van Nederland