Algemeen

HANDIG: zo zie je of de batterij van je iPhone is verslechterd

Als je net een nieuwe iPhone hebt aangeschaft, kan het zijn dat de batterij zelfs 2 dagen meegaat. Maar hoe ouder je iPhone, hoe sneller je batterij leeg is. Sommigen moeten hun telefoon zelfs 3 keer per dag opladen! Heel vervelend natuurlijk, maar ligt dit aan je batterij, gebruik je je telefoon gewoon vaak of ligt het toch aan je helderheid? Hier kun je nu heel gemakkelijk achter komen!

Mits je iPhone is geüpdatet naar versie 11.3. Als dit niet het geval is, kun je het helaas niet op je iPhone checken. Je gaat naar Instellingen, vervolgens klik je op batterij en dan op conditie batterij. Daar staat precies wat de batterijcapaciteit is in vergelijking met toen de batterij nieuw was.

Zo weet je dus meteen of je accu aan vervanging toe is. Als de conditie van jouw batterij op 80% of lager staat, is het tijd om de accu van je iPhone te vervangen. Volgens Apple kun je jouw iPhone tot 500 keer volledig opladen voordat de accu moet worden vervangen. Dat is best weinig! Maar wel handig om te weten.

Bron NSMBL | Beeld: Istock

Gewoon het leukste blad van Nederland