Algemeen

Langst presenterende weerman verruilt de buis voor bomen planten!

Jullie kennen hem allemaal wel! Weerman Reinier van den Berg werkt al bijna 30 jaar als weerman bij RTL 4. Dit maakt hem de langst presenterende weerman van Nederland! Jammer genoeg gaat hij de televisiewereld verruilen maar gelukkig komt daar iets goeds voor terug: hij gaat zich inzetten voor duurzaamheid, onder andere door bomen te planten als ambassadeur van Trees for All. Hieronder een kort interview met weerman Reinier van den Berg.

Waarom stop je als weerman op de buis?

“Als weerman zie ik de gevolgen van de klimaatverandering met eigen ogen. Het gaat nu ongelooflijk snel. Het ijs in de bergen smelt, we zitten met heel veel afval, de koralen sterven uit en de ontbossing is een gigantisch probleem. Je wordt er echt niet vrolijk van! Ik wil me vanaf nu helemaal inzetten voor klimaat en duurzaamheid.”

Wat staat er in je nieuwe agenda?

“Ik ben bezig met een groot windmolenpark op zee en ben betrokken bij een internationaal project waarin we plastic gaan recyclen tot olie. Dat zijn twee startende bedrijven die ik help. Straks kunnen we bizar veel olie maken uit plastic afval! Voor elk vat olie willen we een boom planten via stichting Trees for All waar ik ambassadeur van ben. Stel je voor, dat zijn miljoenen bomen erbij!”

Wat kunnen mensen thuis zelf doen?

“Bomen zijn super belangrijk om de klimaatverandering te stoppen, omdat ze CO2 vastleggen. Daarom ben ik ook ambassadeur van Trees for All. Zij planten bossen aan in Nederland en in de tropen. Met elkaar kunnen we het verschil maken, mensen en bedrijven kunnen bomen doneren en zo bijdragen aan minder CO2 in de lucht. Bossen houden de opwarming van de aarde tegen en geven ons bescherming, bijvoorbeeld het tegengaan van modderstromen op berghellingen. Tegelijkertijd moeten we onze uitstoot drastisch verlagen door het gebruiken van nieuwe energiebronnen. Het is eigenlijk 5 over 12, maar we kunnen het tij nog keren!”

Wil ook jij een leefbare aarde doorgeven? Help dan Reinier van den Berg en ga naar: www.treesforall.nl

Fotograaf: Joost Ooijman (foto links), Trees for All (foto rechts)


Gewoon het leukste blad van Nederland