Algemeen

Van sap tot soep: met welk apparaat maak je wat?

Ben jij een echte liefhebber van verse smoothies, sapjes en soepen? En kun je uit het enorme aanbod ook maar moeilijk kiezen welk apparaat je nodig hebt voor jouw creaties? Lees dan snel verder, want Jellie Huizinga van Like2Cook.nl geeft advies.

‘Als ik alleen al in onze uitgebreide webshop kijk, dan is het aanbod bijna oneindig. Van sapcentrifuge tot blender, magnetische blender, powerblender, slowjuicer en ga zo maar door. Ik kan me voorstellen dat je dan niet weet welk apparaat het beste werkt voor welk gerecht’, aldus Jellie van Like2Cook. ‘Ik heb ze daarom voor je op een rijtje gezet’.

Sapcentrifuge

Een sapcentrifuge is ideaal voor het maken van een heerlijk sapje. Fruit en groenten mogen geheel in de hals van de sapcentrifuge, het sap wordt uit de vruchten gewonnen. De vezels, schillen en klokhuizen blijven achter in het apparaat, dus het sap bevat wat minder vezels dan een smoothie uit de blender.

Slowjuicer

Een slowjuicer is vergelijkbaar met een sapcentrifuge, maar een slowjuicer draait minder toeren per minuut en draait dus langzamer. Op die manier vindt er geen lichte verwarming plaats bij het persen van je fruit en groenten, zoals bij een sapcentrifuge wel voorkomt, en blijven nog meer vitaminen optimaal behouden.

Blender

Een blender is een veelzijdig apparaat dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. De blender is ideaal voor het maken van soepen en smoothies, deze zijn wat dikker van structuur. Groot voordeel van de blender is dat alle voedingsstoffen blijven bewaard. Let bij aankoop van een blender op het vermogen van de motor. Blenders met een krachtige motor kunnen ook hardere ingrediënten fijnmaken. Ideaal voor bijvoorbeeld een notenpasta, salade of pastasaus.

Tip: een blender met magnetische aandrijving gaat extra lang mee, omdat deze door de magnetische aandrijving nauwelijks slijt.

Power blenders

Sommige professionele blenders hebben extra functies, zo zijn er blenders waarmee je niet alleen een smeuïge soep kunt maken, maar deze zelfs kunt verwarmen. Dankzij de hoge snelheid van de messen zijn de powerblenders van KitchenAid en Vitamix geschikt voor mixen, hakselen, ijs maken, verwarmen, malen en kneden. ‘De blenders van Vitamix vervangen andere keukenapparaten en zijn daarmee een musthave voor echte foodies’, aldus Jellie.

Jellie Huizinga is productspecialist van de webshop van Like2Cook, die door klanten beoordeeld wordt met een 9,2. Like2Cook verkoopt luxe keukenapparatuur van toonaangevende merken, zoals KitchenAid, SMEG, Boretti, Vitamix, AEG en Panasonic. 


Gewoon het leukste blad van Nederland