Algemeen

"Finn werd net op tijd gevonden in het bos"

SOS moeder Beatrice (47) werkt, sinds haar eigen kinderen het huis uit zijn, voor SOS Kinderdorpen in Oeganda. Deze organisatie zet zich in om kinderen die er alleen voor staan liefdevol op te vangen. 

Beatrice: “Sinds drie jaar ben ik de trotse SOS moeder van Finn. Op een dag werd hij bij ons gebracht. Finn werd net na de geboorte gevonden in het bos dichtbij het dorp. Net op tijd, anders was hij door uitdroging gestorven. Hij was er zo ernstig aan toe dat hij drie maanden moest aansterken in een couveuse. Na nog eens drie maanden verzorging kwam hij bij mij in onze SOS familie. Wat een geschenk! Hij is nu drie jaar oud. Nog steeds erg vatbaar voor de griep, of verkoudheid. Gelukkig gaat het steeds beter. Hij is een vrolijke, slimme, zeer sociale jongen die het heerlijk vindt om naar school te gaan. Zijn negen SOS broertjes en zusjes zijn dol op hem en zijn buurjongen Patrick en hij zijn onafscheidelijk.”

Gruwelijke start

“Ik geniet ontzettend van mijn kleine mannetje dat zo’n gruwelijke start had. Als ik zie hoe blij en lief hij nu is, dat gevoel is niet te beschrijven. Kinderen helpen is de reden waarom ik SOS moeder werd. In de tijd dat ik met SOS Kinderdorpen in aanraking kwam, werkte ik als manager in een hotel waar ik het goed naar mijn zin had. Iedere week kregen de kinderen uit het kinderdorp waar ik nu werk daar zwemles. Zo kwam ik in contact met medewerkers van SOS Kinderdorpen die mij vertelden over hun werk, over het dorp en hun andere projecten. Ik ben gek op kinderen en sinds mijn eigen kinderen de deur uit zijn, miste ik het zorgen. Ik besloot mijn baan in het hotel op te zeggen en werd SOS moeder. Dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! De meeste kinderen die hier wonen hebben net als Finn geen ouders. Zij verdienen een zorgeloze doorstart. Ik ben er trots op hun moeder te zijn en begeleid ze met liefde naar zelfstandigheid; de basis voor een goede toekomst.”

Ondersteun de SOS moeders bij hun belangrijke werk en geef meer kinderen zo’n liefdevolle moeder als Beatrice. Kijk op soskinderdorpen.nl/finn en word kindsponsor. Elk kind verdient een liefdevolle familie.

Bron: 100%NL Jong Gezin special, SOS Kinderdorpen


Gewoon het leukste blad van Nederland