Algemeen

KIJK UIT: je kunt beter niet de wifi in hotels gebruiken!

Hoewel je op vakantie natuurlijk graag gebruik maakt van de hotelwifi, kun je dit beter in het vervolg niet meer doen. Volgens de Britse krant The Sun is het gebruik van hotelwifi namelijk niet geheel zonder risico’s.

Als je gebruik wil maken van het wifinetwerk van een hotel, vragen ze vaak om je persoonlijke gegevens. Ook wordt er vaak zelfs gevraagd of je je Facebookprofiel aan de wifi wilt koppelen. Vaak kun je pas gebruik maken van de wifi als je aan deze ‘eisen’ hebt voldaan.

Een journalist, Jeff Rossen, deed onderzoek naar de veiligheid van de wifi in hotels. Hij maakte een nep hotspot met precies dezelfde naam als het hotel. Wat bleek? Mensen maakten gelijk verbinding met de wifihotspot, waardoor Jeff alle gegevens van de gasten te zien kreeg. Hij kon zelfs achter de bankgegevens van de gasten komen!

Wil je toch gebruik maken van de hotelwifi? Check dan bij een werknemer van het hotel wat de juiste wifihotspot is. Klik ook altijd op netwerk vergeten als je de wifi hebt gebruikt. Ten slotte, zet altijd je wifi uit als je je bankgegevens wilt checken.

Bron: The Sun, Tipsenweetjes | Beeld: Istock

Gewoon het leukste blad van Nederland