Algemeen

WOW! Zo zag het regenwoud in Burgers’ Zoo er vroeger uit!

De Burgers’ Bush in Burgers’ Zoo bestaat alweer 30 jaar! Met tromgeroffel op een Afrikaanse drum verrichte Mr. Pieter van Vollenhoven op 1 juni 1988 de opening van Burgers’ Bush. Dit was het eerste volledig overdekte tropische regenwoud ter wereld, waarin tientallen diersoorten in vrijheid leefden te midden van honderden tropische plantensoorten.

30 jaar geleden zag de Bush er nog heel anders uit dan nu! De meeste plantensoorten waren nog jong en slechts enkele meters hoog. Het leek nog niet helemaal op een échte Bush. Tegenwoordig kun je de Bush niet van een echte onderscheiden. Sommige bomen zijn inmiddels gegroeid tot circa 20 meter en de Bush heeft tegenwoordig een oppervlakte van wel anderhalve hectare. De plantverzorgers snoeien circa 25.000 kilo plantaardig materiaal per jaar in de Bush! Deze hoeveelheid groeit elk jaar weer terug.

Indrukwekkend is het zeker en een hele belevenis om erdoor heen te lopen. Als echte speurder ga je op zoek naar vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden! Loop lang de grote waterval en ontdek de capybara’s en de aardvarkens. Een paradijs voor echte avonturiers en fotografen! Breng snel een bezoekje aan de mooiste dierentuin van Nederland en vier samen met Burgers’ Zoo en 30-jarig bestaan van de Bush.

Zo zag de Burgers' Bush er 30 jaar geleden uit!

En zo ziet de Burgers' Bush er tegenwoordig uit.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Burgers’ Zoo.

Gewoon het leukste blad van Nederland