100%NL Magazine Jan Smit

Jan Smit openhartig over burn-out en tijd met familie

Jan kampte een lange tijd met een burn-out. Nu komt hij terug met een theatershow en zijn nummers zijn daarop gebaseerd. Aan RTL Boulevard vertelt hij erover.

Gezin Jan en Liza

Jan Smit is alweer 10 jaar getrouwd met zijn grote liefde: de Volendamse Liza. Samen hebben ze een heel fijn gezin, met drie kinderen Fem, Emma, Senn én hondje Rio! Regelmatig deelt Jan de allerleukste kiekjes van zijn gezin! Met hen probeert Jan nu ook veel meer tijd door te brengen, nadat hij een lange tijd kampte met een burn-out.

Als Aran Bade namens RTL Boulevard vraagt wat hij van zijn burn-out heeft geleerd, vertelt Jan het volgende: ‘Dat ik gewoon minimaal 4-5 dagen thuis ben. Ik vind het gewoon veel leuker om elke ochtend broodjes te smeren en elke avond gewoon A&E te kijken. Dat soort dingen.’

Theatertour

Jan bracht vorig jaar oktober zijn album ‘Boven Jan’ uit en deze maand begint zijn theatertour door het hele land. De nummers die hij deze shows zingt, gaan over de tijd dat hij kampte met een heftige burn-out. ‘Door het oog van de natie wordt ik, zo zeg ik dat maar, bekeken. Mensen hebben dan een bepaald beeld van wie Jan Smit is en hoe je je dan moet voordoen. Ja, dan ga je presteren op basis van wat een ander van je vindt. Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt’, vertelt hij openhartig. Jan heeft het gehele gesprek met Aran zijn gitaar voor zijn buik. Dit is volgens Jan niet zonder reden, want volgens de zanger mogen er flink wat kilo’s af. Zo is zijn goede voornemen om zeker zes kilo kwijt te raken. Succes met de strijd tegen de kilo’s en je theatertour, Jan!

Bron en Beeld: RTL Boulevard.