Wonen & Leven

7 tips om de tweede hittegolf te overleven!

De tweede hittegolf is alweer op komst! Dat betekent temperaturen waarbij we gaan zweten als een malle. Kan je die hitte nu echt niet meer aan, dan hebben wij een paar tips voor je waarmee je kunt afkoelen.

Pittig eten

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als je pittig eet, wordt he bloedcirculatie versneld waardoor je extra gaan zweten. Zo koelt je lichaam snel af en heb jij het minder warm. Daarom eten ze in warme landen dus altijd pittig eten.

Drink warme dranken

Altijd gedacht dat dit een fabeltje was? Dat is het dus niet! Mensen zijn warmbloedig, waardoor ons lichaam zelf de temperatuur reguleert. Als jij een ijskoud drankje drinkt, zorgt jouw lichaam ervoor dat je weer opwarmt vanbinnen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je lichaam de hitte niet afvoert en jij het nog warmer krijgt! Een warm drankje zorgt er dus voor dat je lichaam afkoelt.

Een dagje niet koken

Op een hele warme dag is koken geen goed idee. Daardoor krijg je het namelijk nóg warmer. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om een maaltijd af te halen, of gewoon lekker te gaan uiteten. 

Vries je shirt in

Heb jij het vooral ’s nachts ontzettend warm? Stop dan je pyjamashirt in de vriezer. Een half uur voordat je gaat slapen haal je deze eruit. En lekker koud dat ‘ie is! Dit kun je ook doen met je kussensloop en lakens.

Neem een koude douche

Oke geen ijskoude douche, maar een lauwwarme douche zorgt al voor heerlijke verkoeling van je lichaam en het is ook nog eens goed voor de huid!

Slapen met nat haar

Nadat je dus heerlijk koud hebt gedoucht, kun je beter je haar niet föhnen. Ga in plaats daarvan met nat haar slapen. Nat haar is namelijk heel verkoelend als je probeert te slapen.

Maak een voetenbadje

Als je voeten koud zijn, zorgt je lichaam ervoor dat de rest van je lichaam ook afkoelt. Zet dus even de koude sproeier op je voeten of maak een heerlijk koud voetenbadje.


Bron: Viva | Beeld: iStock

Gewoon het leukste blad van Nederland