Wonen & Leven

Daarom houden honden dus hun kop schuin!

Vind jij het ook altijd ontzettend schattig als je hond zijn kop schuin houdt? Vaak denken mensen dat honden hiermee aangeven dat ze geen idee hebben waar je over praat of wat je aan het doen bent. Het ziet er natuurlijk ongelofelijk aandoenlijk uit, maar wat is nou eigenlijk de echte reden voor dit onverklaarbare snoezige gedrag van je hond?

Zoals je waarschijnlijk al eens is opgevallen, houdt je hond zijn hoofd vaak schuin als jij aan het praten bent. Honden zijn waanzinnig meelevend en houden hun hoofd schuin om aan jou te laten zien dat geïnteresseerd zijn in wat je tegen ze zegt. Ze tonen als het waren medeleven als je weer eens eindeloos aan het babbelen bent tegen ze om een onverklaarbare reden. De honden begrijpen het vaak niet helemaal, maar willen wel graag empathie tonen.

Dit is niet de enige reden waarom honden hun kop schuin houden. Ondanks dat honden een ongelofelijk goed gehoor hebben, kunnen ze soms niet pijlen waar het geluid dat ze horen vandaan komt. Als ze hun hoofd schuin houden, draaien de oren van de hond een andere kant op waardoor jouw hondje beter hoort waar het geluid vandaan komt.

Dus als je hond de volgende keer zijn kop weer naar links of rechts draait, mag je niet vergeten dat hij het allemaal goed bedoelt en veel empathie voor je toont op deze manier!


Gewoon het leukste blad van Nederland