Wonen & Leven

Dit zijn de tien raarste fobieën!

Veel mensen lijden aan een of meerdere fobieën. Bekende fobieën zijn bijvoorbeeld arachnofobie waarbij je bang bent voor spinnen of acrofobie waarbij je bang bent voor hoogtes. Dit zijn hele bekende fobieën, maar er zijn ook fobieën waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Dit zijn de tien raarste fobieën die mensen kunnen hebben.

1.Anatidaephobia
Als je lijdt aan deze fobie ben je bang om door een eend in de gaten te worden gehouden. Een tripje naar de plaatselijke eendenvijver is dus geen optie voor mensen met deze fobie.

2.Nomophobia
Veel mensen hebben hier waarschijnlijk last van. Met deze fobie ben je bang om mobiel bereik te verliezen.

3.Arachibutyphobia
Niet iedereen is een pindakaasliefhebber. Sommige mensen zijn namelijk bang voor het feit dat pindakaas aan je gehemelte blijft plakken.

4.Pteronophobia
Bijna niemand vindt het fijn om gekieteld te worden maar sommige mensen zijn er werkelijk bang voor. Als je lijdt aan deze fobie ben je bang om te worden gekieteld met een veer.

5.Alliumfobie
Niet alleen vampiers hebben er last van, maar ook doodnormale mensen. Alliumfobie betekent dat je een extreme angst hebt voor knoflook.

6.Bibliofobie
Vooral studenten onder ons hebben waarschijnlijk last van deze fobie: angst voor boeken! Deze mensen zullen er dus niet over peinzen om een boek te gaan lezen.  

7.Genufobie
Als je lijdt aan deze fobie kan je beter in een heel koud land gaan wonen. Mensen met deze fobie hebben namelijk een angst voor knieën! Op warme dagen hebben deze mensen het heel moeilijk, omdat bijna iedereen dan blote knieën heeft.

8.Oikophobia
Ben je echt extreem bang voor huishoudelijke apparaten? Dan lijdt je waarschijnlijk aan oikophobia. Het huis stofzuigen is dan ook wel het laatste waar deze mensen aan denken.

9.Cathisofobie
Mensen die lijden aan deze fobie hebben waarschijnlijk geen stoelen of banken thuis. Deze mensen zijn namelijk bang om te gaan zitten. Deze fobie is wel een van de meeste vermoeiende tot nu toe.

10.Phobofobie
Ten slotte eindigen we dit rijtje met de fobie der fobieën. Er zijn namelijk ook mensen die een fobie hebben voor het lijden aan een fobie.


Gewoon het leukste blad van Nederland