Wonen & Leven

Door vaak voor te lezen wordt je kindje een genie!

Lees jij je kindjes vaak voor? Dan is je kindje goed op weg om een genie te worden! Hoe eerder je namelijk begint met voorlezen, hoe beter de hersenen van je kindje zich zullen ontwikkelen.

Is je baby nog geen twee maanden? Dan wordt er al aangeraden om je kindje regelmatig voor te lezen. Je kindje leert namelijk praten door naar anderen te luisteren. Begin met een heel eenvoudig boek en lees elke avond even voor. Vaak staan in de boekjes die je voorleest bepaalde woorden die je doorgaans nooit gebruikt. De kleine spruit zal al vroeg moeilijke woorden leren.

Een hoogleraar kindertaalontwikkeling, Paula Fikkert, gaat zelfs nog een stapje verder. Volgens haar begint de ontwikkeling van de hersenen al in de buik. Volgens de wetenschap ontwikkelen de kleine hersentjes al wanneer baby’s bepaalde klanken horen in de buik. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Dit betekent dat je dus alvast een bezoekje kunt brengen aan de dichtstbijzijnde bibliotheek. Schaf een paar boekjes aan en lees je kindje regelmatig voor. Hoe vaker je voorleest, hoe beter de ontwikkeling van de hersenen en hoe slimmer je kindje wordt!


Gewoon het leukste blad van Nederland