Wonen & Leven

Kan je niet slapen? Doe deze dingen dan vooral NIET!

Lig jij ook weleens de hele nacht te woelen en te draaien? Vervelend he! Iedereen heeft weleens last van slapeloze nachten. Maar wat doe je ertegen! Vaak zie je tips voorbijkomen wat je moet doen om in slaap te vallen. Maar je ziet nooit tips wat je eigenlijk níet moet doen als je niet kunt slapen. Hierbij dus een paar tips wat je niet moet doen als je niet kan slapen:

Blijf niet in je bed liggen
Als je niet kunt slapen, kun je beter niet in je bed blijven liggen. Hierdoor blijf je namelijk steeds peinzen over het feit dat je niet kunt slapen. Je hersenen blijven dus aan het werk en daardoor ga je echt niet in slaap vallen. Stap dus je bed uit en zet het licht aan. Ook kan je even een boek of een (100%NL) magazine lezen. Je zult zien dat je daarna sneller in slaap valt.

Houd je plas niet op
Vaak denk je: ‘als ik nu ga plassen, kan ik helemaal niet meer in slaap komen’. Het tegendeel is juist waar! Als je voelt dat je moet plassen, ga je echt niet meer in slaap vallen. Je focust je namelijk alleen nog maar op je volle blaas. Houd je plas dus nooit op ’s nachts!

Blijf van je smartphone af
Veel mensen gaan gelijk even hun Facebook of Instagram checken als ze niet kunnen slapen. Als je die nacht nog enige slaap wil pakken kun je dit beter niet doen! Het licht van je smartphone zorgt er namelijk voor dat je weer klaarwakker bent en dat doet je schoonheidsslaapje zeker geen goed!

Bron: Fasionlab, Beeld: Istock


Gewoon het leukste blad van Nederland