Wonen & Leven

Is jouw huis een rommeltje? Dan ben jij succesvol én gelukkig!

Ben jij een grote sloddervos of is schoonmaken je hobby? Een netjes en schoon huis is natuurlijk heerlijk, maar het neemt enorm veel tijd in beslag! Mensen die van een schoon huis houden vinden dat helemaal niet erg, maar anderen willen graag hun tijd aan iets anders besteden. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Mensen die niet voortdurend bezig zijn met schoonmaken en opruimen zijn namelijk veel succesvoller en gelukkiger! Volgens filosoof en hoogleraar Eric Abrahamso is schoonmaken in principe een grote tijdverspilling. Hij zegt tegen de website Knack.be het volgende:

Ik verspil geen tijd en dus geen geld door in die chaos een orde te scheppen die toch niet lang zou duren.’

Je kunt natuurlijk wel iets gaan opruimen, maar vaak ligt dezelfde rommel er de dag erna weer! Eigenlijk ben je dus continu bezig met dezelfde dingen opruimen. Je kunt er dan voor kiezen om iets minder vaak op te ruimen, waardoor je meer tijd over hebt voor ander dingen! 

Bovendien zijn rommelige mensen veel creatiever. In een rommelige omgeving heb je eerder creatieve ideeën dan in een hele nette omgeving. Volgens Amerikaans onderzoek zijn rommelige mensen minder gefocust op tradities en vaste patronen, waardoor ze ruimer en creatiever denken.

Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk moet stoppen met opruimen. Misschien kun je er af en toe voor kiezen om de wasmand even te laten staan of de afwas morgenochtend te doen. Doe waar je zelf het allermeest gelukkig van wordt!

Bron: Beautify


Gewoon het leukste blad van Nederland