oliebollen

LEZEN: Zóveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen

Hoe snel kom je aan van die gezellige oliebollen? Wij stellen je gerust. Je kunt meer oliebollen eten dat je denkt...

Lekkernijen

Na de lekkernijen van Sinterklaas, de kerstmaaltijden en al het lekkers tussendoor, staan er nog wat laatste dikmakers op het menu: de oliebol of appelflap van Oud en Nieuw. Maar hoe slecht is een oliebol nou eigenlijk? En, misschien wel handig om te weten: hoe snel kom je aan van die gezellige oliebollen?

Calorieën tellen

We kwamen een artikel tegen van De Volkskrant, waarin werd uitgezocht hoeveel oliebollen je moet eten om een kilo aan te komen. En dat geruststellende antwoord wilden we je niet onthouden. Een oliebol met rozijnen komt op 179 calorieën en eentje zonder rozijnen op 161. Dit overigens zonder poedersuiker. Met elke eetlepel poedersuiker komen er nog eens 24 calorieën bij. Een gemiddelde appelflap tikt wel behoorlijk aan, die zitten op zo’n 361 calorieën.

Oliebollen

Om een halve kilo aan te komen, moet je gemiddeld minimaal 3500 kilocalorieën extra eten. Naast die 2000 die je dagelijks al ‘mag’, zeg maar. Wil je dus een kilo aankomen, moet je zeker 7000 calorieën extra eten. Dat komt al gauw uit op 39 oliebollen zonder suiker, zo heeft De Volkskrant uitgerekend. En wie eet er nou zóveel? Bijna niemand, want je zit er snel vol van door het machtige deeg. Kortom: geniet lekker van die snack met oud & nieuw!

Bron: Libelle, Maxvandaag, Beautify. Beeld: ISTOCK