100%NL Magazine Marit

Marit: ‘Dankzij deze kalender hoef ik nooit meer na te denken wat ik vandaag moet koken’

Uren in de keuken staan is voor veel mensen al niet weggelegd, maar bedenken wat je iedere dag moet eten, is voor veel mensen al helemaal een issue. Marit ontdekte een scheurkalender boordevol recepten en dat zorgde voor een hoop minder stress.

Koken en gerechten bedenken

Het is een heel herkenbaar probleem wat bij veel gezinnen iedere dag weer opnieuw voorkomt: wat gaan we eten vandaag? Ook voor Marit was het iedere dag weer een issue. Wás, want inmiddels heeft zij een oplossing gevonden.

‘De hoeveelheid uren die ik er per week aan kwijt was liep hoog op. Het werd iedere week weer een uitdaging om nieuwe en lekkere recepten te zoeken. Úren was ik kwijt aan het surfen op het web naar dat ene lekkere recept. Ik heb een drukke baan als Management Assistente en daarnaast ook nog een gezin te runnen dus heel lang in de keuken staan voor een gerecht is er voor mij niet bij. Hier moét toch een oplossing voor zijn en ik ben toch niet de enige die dit als probleem ervaart dacht ik vaak.’

Oplossing zoeken

Marit denkt graag in mogelijkheden en ging dan ook hard aan de slag met een oplossing zoeken voor haar ‘probleem’. ‘Ik vroeg mijn vriendinnen dagelijks wat zij die dag gingen koken en of zij nog goede ideeën hadden. Uit de reacties merkte ik op dat ik echt niet de enige ben die uren na kan denken over een makkelijke maaltijd. Toen ben ik gaan struinen op internet en kwam ik iets tegen waar mijn hart sneller van ging kloppen: de Makkelijke Maaltijd Scheurkalender van Brenda Kookt. Ik heb hem gelijk besteld, proberen kan natuurlijk altijd. Doordat ik haar al een langere tijd volgde op Instagram en regelmatig haar gerechten maakte, wist ik stiekem al wel dat het goed zat, maar dat het zó goed uitpakte, had ik niet verwacht’.

Uitvinding

Na twee weken besloot Marit haar vriendinnen over de Makkelijke Maaltijd Scheurkalender te vertellen, met de vraag of zij al van het bestaan af wisten, want dit moest toch iedereen weten. ‘Na een dag of 5 de scheurkalender gebruiken, merkte ik gelijk dat ik rustig werd in mijn hoofd, omdat ik iedere dag wist wat ik ging eten en zelfs al vooruit kon kijken door het weekmenu dat in het weekend klaarstond. Zo kon ik ook in één keer al mijn boodschappen kopen. Een verademing! Doordat er ruimte is voor weekplanningen en boodschappenlijstjes, schrijf ik alles ook gelijk op en vergeet ik amper nog boodschappen’. Wat Marit vooral handig vindt, is dat er naast vlees- en visrecepten ook vegetarische recepten in staan. ‘Wij eten regelmatig vis en vlees, maar een beetje minder kan nooit geen kwaad. Mijn vriendinnen en ik zijn echt gered met deze kalender. Had ik dit maar eerder gevonden!’

Makkelijke Maaltijd Scheurkalender

Brenda Hoff is al jaren blogger en bij het grote publiek bekend als Brenda Kookt. Brenda staat er om bekend dat zij gerechten zonder poespas maakt, die je na een dag werken snel op tafel kunt zetten. Brenda bracht de scheurkalender vol recepten op de markt en dat is al jaren een succes. Met 250 maaltijden, waarvan er 150 nieuw zijn, probeert zij iedereen een handje te helpen in de keuken.

Interesse in de Makkelijke Maaltijd Scheurkalender? Je shopt hem hier.

Bron en Beeld: In samenwerking met Brenda Kookt