Overheerlijke tiramisu
Geloof ons als wij je vertellen dat dit de allerlekkerste tiramisu is die je ooit zult proeven. Door een geweldig en verrukkelijk extra ingrediënt wat er aan dit recept wordt toegevoegd breng jij je tiramisu naar een hoger niveau.
Wat heb je nodig
- 300 ml vers gezette en afgekoelde sterke koffie
- 3 el rum
- 250 ml slagroom
- 350 g mascarpone
- 50 g basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 3 el Amaretto likeur
- ca. 16 lange vingers
- ca. 7 LINDOR 70% Pure Chocolade bonbons, in vieren
- 1 tot 2 Lindt EXCELLENCE 70% Pure Chocolade repen
- ca. 16 LINDOR Melkchocolade bonbons, gehalveerd
- cacaopoeder
Hoe te bereiden
Meng de koffie en rum in een ondiepe kom en zet apart. Klop in een grote kom de slagroom tot je zachte pieken hebt. Klop in een aparte kom de mascarpone met de suiker, het vanille-extract en de Amaretto tot een gladde massa. Spatel de slagroom erdoor tot je een gladde en romige mix hebt.
Doop de helft van de lange vingers, 1 tegelijk, in het koffiemengsel. Zorg ervoor dat beide kanten de smaak absorberen, maar dat ze niet uit elkaar vallen. Bedek de bodem van een 1,25 liter diepe schaal met de geweekte lange vingers. Beleg dit met de helft van de mascarponemix en strijk dat glad met de achterkant van een lepel zodat de koekjes volledig bedekt zijn. Rasp hierover met een fijne rasp de Lindt EXCELLENCE 70% Pure Chocolade repen en bedek daarmee het oppervlak. Verdeel daarover de stukjes 70% Pure Chocolade bonbons in een gelijkmatig laagje.
Week de rest van de lange vingers, leg deze hier op en maak dat af met het resterende mascarponemengsel. Versier de bovenkant met de gehalveerde LINDOR Melkchocolade bonbons en strooi daar wat cacaopoeder overheen. Laat het minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!