100%NL Magazine snacks meer honger

Van deze snacks krijg je juist méér honger!

Heb je echt net een uur geleden ontbeten, maar heb je nu alweer een hongerig gevoel? We kennen het probleem waarschijnlijk allemaal wel. Vaak grijp je, om je honger ietwat te stillen, naar een lekkere of gezonde snack. Maar niet al deze snacks zijn even goed in het stillen van jou honger! Sommige snacks zorgen er namelijk voor dat je nóg meer honger krijgt.

Dit heeft alles te maken met de soort koolhydraten die in je snack zitten. Er bestaan namelijk enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten worden heel snel afgebroken en verteren ook snel. Hierdoor stijgt je suikerspiegel heel eventjes, om vervolgens weer heel hard te dalen. Dus als je écht honger hebt, kun je de volgende snacks beter laten staan.

Magere yoghurt

Een gezonde snack is het zeker! Maar door de afwezigheid van vetten krijg je snel na het eten van yoghurt meer honger. Dat is vaak ook de reden waarom diëtisten Griekse yoghurt of kwark aanbevelen voor je dieet.

Mueslirepen

Hoewel een mueslireep heel erg gezond klinkt, is dit meestal niet het geval. In de meeste mueslirepen zitten namelijk veel suikers en weinig proteïnen. Beter kun je de mueslirepen zelf maken, zodat je meer controle hebt over de ingrediënten.

Cup a Soup

4 uur Cup a Soup! Dat zouden misschien niet meer mensen moeten doen. Althans, niet als je hiermee je honger probeert te stillen. Door de grote hoeveelheid zout en smaakstoffen snakt je lichaam al snel naar meer.

Appels

Die zag je zeker niet aankomen! Wat zit er dan in een onschuldige appel waardoor je trek in meer krijgt? Het zit dus zo. In appels zitten stoffen als pectine en citroenzuur die ervoor zorgen dat je meer trek krijgt. Misschien kun je de volgende keer toch beter voor de banaan gaan?

Smoothies

Ook voor smoothies geldt; de grote hoeveelheid fruitsuikers laten je lichaam smachten naar meer. Hierdoor heb je vrijwel direct na het drinken weer honger. Daarentegen krijg je zo wel de nodige vitamines binnen die je nodig hebt op een dag.

Bron: Margriet | Beeld: iStock