ANP 100%NL Magazine Nick en Simon
Zie ook:
Delen

Nick Schilder deelt bizar nieuwtje na afscheid met Simon: ‘Werkt therapeutisch’

Nick gaat inmiddels een aantal maanden als solozanger door het leven en dat bevalt hem goed. Hij heeft de juiste manier gevonden om alles te verwerken.

Nick Schilder

Nick Schilder kennen we natuurlijk allemaal van het populaire duo Nick & Simon. Nick is al ruim zes jaar getrouwd met zijn ware liefde, Kirsten. Deze trouwerij vond plaats met een intieme groep vrienden en familie op het zonnige Ibiza. De plek waar Nick en Kirsten jaarlijks naartoe gaan met het gezin. Met Kirsten kreeg Nick drie kinderen, Nikki, Julian en Jackie. Ook hebben zij nu een aantal maanden een nieuw gezinslid: hondje Doefie!

Vorig jaar brachten Nick en Simon naar buiten te gaan stoppen als muzikaal duo. Een harde klap voor alle fans die zij door de jaren heen hebben verzameld. Begin april waren de zes laatste afscheidsconcerten van de heren en daarmee is het Nick & Simon boek gesloten. Het duo is officieel geschiedenis. maar de muziek blijft natuurlijk bestaan.

50 liedjes geschreven

Nick gaat inmiddels een aantal maanden als solozanger door het leven en het lijkt heel goed te gaan. Zijn eerste nummer ‘Shatterproof‘ is een grote hit, hij treedt regelmatig op en de zanger is zo nu en dan te gast bij televisieshows. Gisteravond zat Nick aan tafel bij Renze en daar vertelde hij over zijn solocarrière. Zo vertelde hij onder ander dat hij, sinds de breuk tussen Simon en hem werd aangekondigd, al meer dan 50 liedjes heeft geschreven. ‘Het zijn er heel veel, maar het werkt therapeutisch’, vertelde hij. Wij zijn daar echt even van onder de indruk, want wow; wat is dat veel zeg!

Verwerkingsproces

Ook vertelt Nick over de flashbacks die hij de afgelopen tijd heeft gehad. ‘Ik denk dat ik onbewust een soort film aan het monteren van in mijn hoofd, het is toch een verwerkingsproces.’ Zo reed Nick kortgeleden langs de middelbare school waar hij samen met Simon op zat. ‘We waren kids toen we elkaar leerden kennen, we waren zestien. We waren net 22 toen de eerste single uitkwam.’ Nick vertelt dat hij heel blij is met de nieuwe energie die hij nu heeft. ‘Het gesprek was een jaar lang: hoe is het nu, heb je er echt voor gekozen? Nu is er nieuwe energie, dat is fijner.’ Wij kunnen dus nog heel veel verwachten van Nick en wij kunnen niet wachten.

Bron: Rene en Beeld: ANP/Foto

Delen

Meer over Nick Schilder

WHAT!? Nick Schilder zingt in het Roemeens, Fins en Italiaans en fans zijn in shock
WHAT!? Nick Schilder zingt in het Roemeens, Fins en Italiaans en fans zijn in shock
FOTO: Kirsten en Nick Schilder nemen afscheid van elkaar
FOTO: Kirsten en Nick Schilder nemen afscheid van elkaar
Lees alle artikelen over Nick Schilder