100%NL Magazine Rafael van der Vaart
Zie ook:
Delen

Rafael van der Vaart reageert fel na kritiek op zoon Damiàn: ‘Het is verschrikkelijk’

Damiàn gaat zijn vader achterna op het voetbalveld, maar daar komt ook flink wat kritiek bij kijken. Rafael is er klaar mee en reageert hierop.

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart is voormalig profvoetballer, die tegenwoordig vaak aanschuift bij verschillende programma’s, om over voetbal te praten en wedstrijden te analyseren. Rafael trouwde in 2005 met Sylvie Meis en met haar kreeg hij een zoon, Damiàn. Hun relatie strandde in 2013. Enkele jaren later liep hij zijn grote liefde, Estavana Polman tegen het lijf. Samen kregen zij een dochtertje, Jesslynn.

Het mes snijdt aan twee kanten

Rafael is ongelooflijk trots op zijn zoon, want hij speelt al jaren voetbal op hoog niveau. Momenteel speelt hij bij AFC Ajax, maar het succes kent ook zijn minpunten. Damiàn krijgt veel kritiek en daar stoort Rafael zich aan. ‘Ik vind dat heel moeilijk’, zegt Rafael in de podcast Erben & Renate: Topsportouders van oud-topschaatser Erben Wennemars en zijn partner Renate.

Er zijn mensen die denken dat Damiàn bij Ajax speelt vanwege zijn vader. ‘Ajax had ‘m echt niet genomen als hij niet goed genoeg was. Ja, hij mocht daar wel stage lopen, omdat ik zijn vader was, dat hebben ze eerlijk gezegd. Het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten, dus je moet soms even profiteren, maar je moet het wel zelf laten zien’, aldus Rafael. ‘Hij heeft een geweldig rechterbeen, zoals Beckham vroeger had. Dat zie je bijna niet meer in het hedendaagse voetbal.’

‘Het is verschrikkelijk’

Op social media ontvangt Damiàn soms vervelende berichten en dat vindt Rafael heel storend. ‘Dan lees je toch even de reacties en dan denk je jeetjemina, wat een slechte mensen zijn er…’ Op zo’n moment drukt Rafael zijn zoon op het hart om gewoon zo veel mogelijk te genieten van mooie dingen in het leven. ‘Je bent begonnen omdat je voetbal leuk vindt en dat moet je elke dag uitstralen’, zegt Rafael. ‘Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet het voelen, maar ook voorgeleefd krijgen. Daar zijn ze bij Ajax niet blij mee. Ze halen bijna de ziel uit al die jongens. Dan zit ik bij Damián te kijken en het lijkt wel of ze belasting moeten betalen als ze lachen. Het is verschrikkelijk.’

Bron en Beeld: podcast Erben & Renate: Topsportouders

Delen

Meer over Rafael van der Vaart

Estavana over ruzie met Rafael: 'Dan duw ik hem weg.'
Estavana over ruzie met Rafael: ‘Dan duw ik hem weg.’
MOOI: Dochter Rafael en Estavana overladen met complimenten
MOOI: Dochter Rafael en Estavana overladen met complimenten
Lees alle artikelen over Rafael van der Vaart