100%NL Magazine Jan de Hoop
Zie ook:
Delen

Heftige strijd voor Jan de Hoop: ‘Het zal best moeilijk worden’

Jan de Hoop is een echte levensgenieter, maar toch besluit hij het roer drastisch om te gooien. Hij legt nu uit waarom.

Jan de Hoop

Vrijwel dagelijks was Jan de Hoop te zien als presentator van het RTL Ontbijtnieuws. De nieuwslezer, bekend om zijn droge humor, heeft vaak kleurrijke truien aan die zelfs matchen met zijn koffiemokken! Al jaren was hij het vaste gezicht van het RTL Ontbijtnieuws. Donderdag 2 juni 2022 presenteerde Jan voor de allerlaatste keer zijn geliefde RTL Ontbijtnieuws.

Jan is al 43 jaar hartstikke gelukkig met zijn grote liefde, Coen Lievaart.

Een levensgenietersbuikje

Jan geniet al een hele tijd van zijn welverdiende pensioen en dat betekent voor hem helaas ook dat hij een ‘levensgenietersbuikje’ krijgt. Om die reden gooit hij het roer om en dat houdt in dat hij in 2024 flink wat kilo’s kwijt wil raken. ‘Het is niet alleen dat ik mezelf te dik vind, ik moet het echt voor mijn gezondheid doen. Dit jaar hoop ik zeventig te worden. Mijn ouders zijn allebei ruim boven de tachtig geworden, dus met een beetje geluk bereik ik die leeftijd ook. Maar dan moet ik wel gezonder gaan leven’, vertelt hij aan Story.

Problemen

In de afgelopen jaren heeft Jan mensen van zijn eigen leeftijd of jonger plots zien overlijden en dat doet iets met hem. ‘Daar schrik ik van. Ik wil niet zeggen dat ik obesitas heb, maar ik ben wel te dik. En dat zorgt voor problemen als diabetes en hart- en vaatziektes. Om het risico op een hartaanval te verkleinen, ga ik dus afvallen. Het zal best moeilijk worden, maar wat moet dat moet. Mijn gezondheid is mij alles waard. Het leven is veel te leuk.’ Wij weten zeker dat jou dit gaat lukken Jan en wat ons betreft heb je helemaal gelijk: het leven is veel te leuk!

Bron en Beeld: Story

Delen

Meer over Jan de Hoop

MOOI: Jan de Hoop deelt bijzonder liefdesnieuws
MOOI: Jan de Hoop deelt bijzonder liefdesnieuws
OH NO: Pijnlijke breuk voor Jan de Hoop
OH NO: Pijnlijke breuk voor Jan de Hoop
Lees alle artikelen over Jan de Hoop