100%NL Magazine Tabitha

Tabitha

Tabitha Foen-A-Foe (22 juli 1992) is een Nederlandse zangeres en stemactrice. Tabitha volgde in twee jaar de Pop Academie in Rotterdam, waarna ze naar Los Angeles vertrok om zich te richten op een buitenlandse carrière. In de Verenigde Staten werkte ze met producer Timothy Bloom aan een album, No Fiction, dat werd uitgebracht. Hierna keerde ze terug naar Nederland, omdat Ronnie Flex haar over had gehaald. Ze schreef mee aan het album Rémi van Ronnie Flex. Samen met Ronnie bracht ze ook een nummer uit en in 2019 scoorde ze hits met een aantal nummers.  

Ze was met 300 miljoen streams op Spotify de meest gestreamde vrouwelijke artiest van Nederland in 2019. Tabitha scoorde hits met de nummers Hij Is Van Mij, Slapen Met Het Licht Aan, Het Spijt Me Niet en Moment. Op 25 september 2020 kwam haar debuutalbum Hallo Met Mij uit. In 2020 was ze ook wekelijks te zien als deelnemer bij het tv-programma Beste Zangers. 

Privé 

Tabitha heeft een relatie met Mauron Vlaar. Begin 2021 maakte ze bekend verloofd te zijn met Mauron. Ze zin inmiddels al drie jaar samen en hebben in 2021 ook hun eerste kindje verwelkomt: Imaya. Een jaar daarna kregen ze weer een dochter.